Vietä elämäsi kesä Outokummulla

Kesätyömahdollisuudet Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksella

Kesätyöntekijät sijaistavat vakituista henkilöstöä lomakauden aikana. Kesätyöntekijämme ovat 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä, joilla on tinkimätön turvallisuusasenne ja reipas ote työntekoon.

Palautetta kesätyöntekijöiltä

”Tukea löytyy aina tarvittaessa.”         ”Outokumpu antaa erinomaisen ponnahduslaudan työuralle.”      ”Outokumpu on reilu työnantaja.”

Usein kysytyt kysymykset kesätyöstä

Outokummun Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle tarvitaan kesätyöntekijöitä prosessi- ja kunnossapitotehtäviin sekä työnjohto- ja asiantuntijatehtäviin. Kesätyöt alkavat aina kattavalla perehdytyksellä ja turvallisuuskoulutuksella. Me tarjoamme sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden hankkia kokemusta tulevaisuutta varten:
  • Pääset kehittämään taitojasi monipuolisten ja mielenkiintoisten työtehtävien kautta.
  • Näet aitiopaikalta modernin digitalisoituvan terästeollisuuden työympäristön.
  • Työskentelet turvallisesti ja ammattilaisten perehdyttämänä.
Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksessa työskentelee yli 2000 alansa huippuosaajaa. Ammattitaitoinen henkilöstö on Outokummun tärkein voimavara. Kansainvälisessä yhtiössämme on monipuoliset mahdollisuudet kehittyä erilaisissa työtehtävissä. Kesätyö Outokummulla tarjoaa mahdollisuuden investoida tulevaisuuteen!

Avaamme kesätyöhakumme vuodelle 2022 tammikuussa. 
 

Palautetta aiempien vuosien kesätyöntekijöiltä

”Kaikin puolin hyvä kesä ollut ja mielelläni palaisin mahdollisuuksien mukaan tulevina kesinäkin Outokummulle.”

Kesätyökokemus tänäkin vuonna on ollut erinomainen ja suosittelinkin Outokumpua muutamalle kaverilleni viime kesän perusteella ja sama fiilis säilyi.”

”Kesätyö on ollut mukava kokemus, erinomainen mahdollisuus tienata varoja talveksi, mahdollisuus tutustua käytännössä opiskeltuihin asioihin ja kesätyö toi myös kandiaiheen Outokummulle.”

”Aivan mahtava kokemus ja mielekästä työtä. Mielellään jäisikin tähän työhön.”

"Koen, että kesätyöhakemuksia käsiteltäessä on otettu huomioon halu työskennellä muillakin osastoilla. Olen näiden kolmen kesän aikana saanut työskennellä kolmella eri osastolla ja nyt pääsin jopa mestariksi katsomaan asioita työnantajan näkökulmasta. On ollut todella mukavaa, kun olen saanut tällaisen mahdollisuuden!"

”Kesätyö oli avartava katsaus yhteen teollisuuden alaan. Kokemuksesta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa, ja se antoi perspektiiviä tulevaan.”


Kesätyöntekijöiden kokemuksia

Student, Outokumpu summer employee, Tornio

Anni Salminen, Vientikoordinaattori, Outokumpu

Anni Salminen löysi Outokummun kesätöiden kautta oman alansa ja suunnan uralleen.

Tradenomiopiskelija Anni Salminen aloitti työuransa Outokummulla jo lukiolaisena.
– Ensimmäisenä kesänä kuittasin rahtikirjoja ja laitoin tavaraa eteenpäin tehtaalle, Anni muistelee.
Kahden varastolla vietetyn kesän jälkeen lukio päättyi ja tulevaisuudestaan epävarma Anni päätyi Outokummulle varastokirjanpitäjäksi.
– Siellä välivuosi sujahti nopeasti ohi, Anni iloitsee.

Syksyllä 2018 Anni oli ehtinyt varastosaldoja hallinnoidessaan miettiä omia kiinnostuksenkohteitaan ja opiskelut tradenomiksi alkoivat. Outokummun vientikoordinaattoriharjoittelijana hän työskentelee oman alan hommissa. 
– Tehtäviäni ovat mm. kuljetuksien suunnittelu, dokumentointi ja laskutus. Kun tavara valmistuu, mietin sille kuljetuksen maa-, vesiteitse tai lentäen, Anni selittää.
Hän lisää, että Outokummulla pääsee ”Aina vähän etteenpäin”.
– Ensin olin purkamassa rekkoja ja nyt olen suunnittelemassa kuljetuksia muualle. Kesä kesältä on annettu enemmän vastuuta ja sitä kautta tulee itsekin rohkeammaksi, Anni hehkuttaa.

Outokummun vahvuuksiksi Anni nimeää luottamuksen, joka työntekijöihin heijastuu.
– Vaikka me olemme nuoria, annetaan ohjat silti rohkeasti kesätyöntekijän omiin käsiin.
Hän jatkaa, että vastuun antaminen onnistuu, koska työyhteisössä vallitsee niin avoin ilmapiiri ja tukea löytyy aina tarvittaessa.
– Alkuaikoina olin varovaisempi, enkä uskaltanut tehdä ratkaisuja itse. Onneksi työkavereilta sai aina kysyä ja varmuus omaa ammattitaitoa kohtaan on kasvanut, hän tuumaa.
– Parasta työssä on, että vaikka istun yksin kopissa, on kontakteja esimerkiksi backofficeen ja myyntitiimiin paljon. Lisäksi työkavereita löytyy ympäri maapallon, kuten Afrikasta, Amerikasta ja Australiastakin. Täällä on kansainvälinen meininki! Anni iloitsee.

 

Outokumpu team member, Tornio harbor

Jaakko Kemppainen, satamatyöjohdon harjoittelija, Outokumpu

Kokeile tehtäviä ennakkoluulottomasti, sinusta saattaa olla isompiin saappaisiin kuin kuvittelet! 
 
Näin uskoo ainakin Jaakko Kemppainen, Outokummun satamatyöjohdon harjoittelija. Konetekniikkaa opiskellut Jaakko aloitti uransa Outokummulla tuotannon tehtävissä kesällä 2017. Kaksi vuotta myöhemmin satamasta tarjottiin haastavampaa kesätyötehtävää satamatyöjohdon harjoittelijana. Nykyään purku- ja lastaustyöstä vastaava esimies toteaa, että hyppy tuntemattomaan kannatti.
– Minulla on aina ollut tietynlainen kiinnostus logistiikassa käytettäviin ajoneuvoihin ja laivoihin, mutta en ollut edes ajatellut työskentelyä niiden parissa. Tehtävä tuntui heti omalta, vaikken tänne olisi osannut hakea, Jaakko muistelee.
 
Satamassa kesätyöntekijöidenkin esimiehenä toimiva Jaakko toteaa, että ennakkoluulot esimiestyöstä ovat olleet vääristyneitä.
– Hierarkiaa oli kuvittelemaani vähemmän eikä esimies meillä ole niinkään jyrkkä johtaja, vaan alaisten onnistumisten mahdollistaja. Meillä on todella oma-aloitteista porukkaa ja oma roolini on enimmäkseen ohjata, neuvoa ja auttaa, Jaakko pohtii omaa työtään.
 
Esimiesharjoittelijana Jaakko arvostaa suoraselkäisyyttä ja intoa uuden oppimiseen.
– Ongelmia on helppo ratkoa porukalla, kunhan niistä uskalletaan mainita ja ollaan rehellisiä. Outokummulla parasta onkin, ettei ikinä tarvitse jäädä yksin. Meitä kuunnellaan kaikilla tasoilla, eikä selkää käännetä, jos asioihin tarvitsee tarttua, Jaakko painottaa.
 
Hän lisää, että uusiin haasteisiin kannattaa heittäytyä ennakkoluulottomasti.
– Meidän henkilöstöosasto kyllä tietää, mikä tehtävä sopii kullekin hakijalle. Aloitin itsekin tässä tehtävässä nollatasolta, ilman kokemuspohjaa, mutta lopputulos oli paras mahdollinen, hän iloitsee.
– Olkaa siis avoimia älkääkä jumittuko vain siihen tehtävään, mitä alun perin ajattelitte hakea. Omalla tekemisellä ja mielenkiinnolla voi vaikuttaa siihen, millä osa-alueella päätyy työskentelemään. Maailma on avoin, jos Outokummulla viihtyy!

 

Outokumpu team member

Sakari Palokangas, vuorotyönjohtoharjoittelija, Outokumpu 

Yhteispelillä maaliin. 

Kaksi kesää Outokummun vuorotyönjohtoharjoittelijan tehtävässä viihtynyt Sakari Palokangas kehuu kesätyöpaikkansa työilmapiiriä ja yhteishenkeä erinomaiseksi. Ammattitaitoinen työporukka on mahdollistanut nopean kehittymisen. 
– Tuotannossa työskentely on yhteispeliä. Apu on aina välittömässä läheisyydessä. Työkaverit ovat rentoja, mutta asiallisia, Sakari kuvailee. 
Sakarin mielestä Outokummun kesätyössä on suuri etu, että vastuuta annetaan varhaisessa vaiheessa ja työ opettaa tekijäänsä
– Kirjoittamatonta tietoa on paljon ja sen voi oppia vain tekemällä. On hienoa huomata, että itsekin on oppinut havainnoimaan ympäristöään ja varmuus on kasvanut huimasti, Sakari suitsuttaa. 
 
Sähkötekniikkaa opiskeleva Sakari nauttii työssään erityisesti siitä, että oman käden jälki näkyy työn tuloksessa. Konkretia tuo merkitystä työpäiviin. Mielekkyyttä lisää tieto siitä, että tuote saadaan laadukkaasti valmistettua asiakkaalle.
–  Kokisin työni tyhjänpäiväiseksi, jos en ymmärtäisi, mistä saan palkan ja mikä on työni lopputulos.
– Outokummulla pääsee näkemään kaiken siitä hetkestä, kun kiveä hakataan kaivoksella siihen hetkeen, kun päätuote ja työn tulos valmistuu meidän linjastollamme, Sakari korostaa.
 
Sakari mainitsee myös ison kansainvälisen yrityksen edut kesätyönsä parhaina puolina.
– Outokumpu antaa erinomaisen ponnahduslaudan työuralle, ja näin isosta yrityksestä löytyy töitä tekniikan alan opiskelijoille opintolinjasta riippumatta. 
Hän lisää, että Outokumpu on näyttäytynyt ainutlaatuisen reiluna työnantajana.
– Kaikki vakituiset työntekijät ja esimiehet kohtelevat kesätyöntekijöitä oikeudenmukaisesti ja täällä pääsee hyvin mukaan porukkaan. Itse olen oppinut olemaan rohkeampi, kysymään ja puhumaan ihmisten kanssa sekä päässyt kehittämään taitojani niin työntekijänä kuin työnjohtajana, Sakari hehkuttaa.

 

 

 

Avaamme kesätyöhakumme vuodelle 2022 tammikuussa. 

Kaikki avoimet työtehtävämme näet Open positions -sivultamme

Outokumpu on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. 

 

 

VKD logo

Tutustu lisää 

Lue lisää toimipaikoistamme, avoimista työtehtävistä ja työskentelystä Outokummulla.