Vietä elämäsi kesä Outokummulla

Kesätyömahdollisuudet Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksella

Kesätyöntekijät sijaistavat vakituista henkilöstöä lomakauden aikana. Kesätyöntekijämme ovat 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä, joilla on tinkimätön turvallisuusasenne ja reipas ote työntekoon.

Kesätyöhakumme vuodelle 2023 käynnistyy tammikuussa.

Outokummun Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle tarvitaan kesätyöntekijöitä prosessi- ja kunnossapitotehtäviin sekä työnjohto- ja asiantuntijatehtäviin. Kesätyöt alkavat aina kattavalla perehdytyksellä ja turvallisuuskoulutuksella. Me tarjoamme sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden hankkia kokemusta tulevaisuutta varten:

  • Pääset kehittämään taitojasi monipuolisten ja mielenkiintoisten työtehtävien kautta.
  • Näet aitiopaikalta modernin digitalisoituvan terästeollisuuden työympäristön.
  • Työskentelet turvallisesti ja ammattilaisten perehdyttämänä.
Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksessa työskentelee noin 2000 alansa huippuosaajaa. Ammattitaitoinen henkilöstö on Outokummun tärkein voimavara. Kansainvälisessä yhtiössämme on monipuoliset mahdollisuudet kehittyä erilaisissa työtehtävissä. Kesätyö Outokummulla tarjoaa mahdollisuuden investoida tulevaisuuteen!

 

Kesätyöntekijöiden kokemuksia

Nea Ponkala, Outokumpu Tornio

Nea Ponkala, laadunohjauksen harjoittelija, Outokumpu, Tornion terästehdas

“Työni Outokummulla on merkityksellinen osa tuotantoa. Mahdollistan Tornion terästehtaalla valmistettujen materiaalien viemisen maailmalle. Kansainvälisessä yrityksessä työskentely on tuonut ihan uudenlaista näkemystä tradenomin monipuolisesta työkentästä.  
 
Jo toinen kesäni Outokummulla on lopuillaan ennen paluuta tradenomiopintoihin Lapin ammattikorkeakouluun. Terästehtaan työntekijänä oma vastuualueeni sijoittuu prosessin loppupäähän. Teen aineistotodistuksia tehtaalla valmistetuista materiaaleista, jotta asiakkaat saavat tarvittavat tiedot ja voivat myydä tuotteita eteenpäin omille asiakkailleen. Työhön sisältyy myös paljon asiakaspalvelua: viestittelen sähköpostilla ympäri maailmaa tuleville asiakkaille, joten englantia pääsee käyttämään ja oppimaan.  
 
Koronapandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi perehdytys pidettiin hyvin ytimekkäänä ja siirryin ripeästi etätyöhön. Työssäni pitää opetella paljon sääntöjä ja aluksi työn eteneminen vaati monien ohjeiden tutkailua. Hommat lähtivät kivasti käyntiin, ja pian syntyi jo rutiinia tehtäviin, kunhan tarvittavat säännöt painuivat mieleen. Tässä auttoi myös se, että kokeneemmat työkollegat ovat hyvin tavoitettavissa ja aina valmiita auttamaan.  
 
Outokummulla työkaverit tsemppaavat ja työpaikalla viihtyy hyvin. Lisäksi Outokummulla on hurjan hyvät mahdollisuudet oman uran kehitykseen. Kansainvälinen toimintaympäristö ja joustavat työpäivät tekevät työstä todella mielekkäät. Outokumpu on tarjonnut minulle todella paljon kokemusta ja olen viihtynyt hyvin.”  Eeli Lämsä, Outokumpu Tornio hot rolling mill.

Eeli Lämsä, sähköasentajaharjoittelija, Outokumpu, Tornion terästehdas 

 
“Kesätyössä Outokummulla olen saanut roppakaupalla käytännön kokemusta ja oppia sähkö- ja automaatiotehtävissä työskentelystä. Olen viihtynyt täällä loistavasti, kuten myös kahtena aiempana kesänä. Tykkään sekä työstä että työpaikasta sen verran paljon, että haluan ehdottomasti jatkaa täällä myöhemminkin. 
 
Olen vastavalmistunut sähkö- ja automaatioalalta ja työskentelen kunnossapitotehtävissä sähköasentajaharjoittelijana Outokummun terästehtaalla. Työhön kuuluu eri kunnossapitotehtäviä tehdasalueella laidasta laitaan, kuten lamppujen sekä suodattimien vaihtoa ja tärinän mittauksen kytkentää. Joka päivä tehdään jotain uutta. Kun tulin ensimmäistä kertaa taloon, sain kuukauden mittaisen kattavan perehdytyksen. Kävimme turvallisuusohjeet läpi huolellisesti ja tutustuimme tehdasympäristöön. 
 
Tässä työssä palkitsee pitkähermoinen, rauhallinen ja tarkka tekeminen. Silloin hommat onnistuvat sekä välttyy virheiltä ja vaaratilanteilta. Kesätyöntekijänä täällä viihtyy takuuvarmasti, sillä Outokummussa on monipuoliset tehtävät ja hyvä työporukka, johon uudet työntekijät otetaan lämpimästi mukaan.  
 
Tulee voitokas tunne aina, kun huoltoa vaativan laitteen saa korjattua omalla ammattitaidolla ja homma lähtee toimimaan. Vaikeimmatkin haasteet tulee hoidettua osaavassa ja avuliaassa työporukassa. Viimeinen opiskeluvuosi kului itsellä etäopintoina, mutta kotona opiskelemisen sijaan Outokummulla olen päässyt onneksi tekemään käsillä. Tekemällä nimittäin oppii parhaiten.”  Juuso Pyörälä, Outokumpu Tornio plant

Juuso Pyörälä, prosessiharjoittelija, Outokumpu, Tornion terästehdas 

“Joskus kesätyöpaikka voi löytyä sattumalta. Satuin juttelemaan Oulun yliopistolla Outokummun Tornion terästehtaan erään käyttöpäällikön kanssa, ja hän suositteli hakemaan kesätöihin Outokummulle. Olin todella tyytyväinen, että sain työpaikan regenerointi- ja neutralointilaitokselta. Ensimmäinen kesä meni niin kivasti, että päätin tulla vielä ainakin toiseksi kesäksi. Syksyllä minulla lähteekin liikenteeseen kolmas vuosi yliopistolla prosessitekniikan opinnoissa. 
 
Ensimmäisenä kesänä täysimittainen työskentely alkoi kuukauden mittaisen perehdytyksen ja vaadittavien turvallisuuskoulutusten jälkeen. Jälleen tänä kesänä perehdytettiin tehtäviin, mutta nyt kokeneempana tekijänä hommat lähtivät luistamaan jo paljon joutuisammin. Ensisijaisesti perehdytyksessä opetellaan tekemään työt turvallisesti, koska omallakin osastolla laitteet ovat suuret ja käytössä on myös vaarallisia aineita, joita täytyy osata käsitellä oikein.  
 
Yllätyin, kuinka paljon ruostumattoman teräksen valmistus ja koko Outokumpu yrityksenä voi pitää sisällään. Terästä en näe oikeastaan ollenkaan normaalina työpäivänä, sillä regenerointi- ja neutralointilaitos keskittyy kemian puolelle. Puolet työajastani menee valvomo-operaattorina. Toinen puoli kuluu kenttätehtävissä eli laitoksen prosessin tarkkailussa ja laitteistosta huolehtien. Kokonaisuuden hallinta on tärkeä taito tässä tehtävässä. Pientäkään häiriötä ei pidä korjata millään nopealla tempulla vaan pitää tutkia ongelman juurisyytä, jotta saadaan aikaan pysyvä ratkaisu.  
 
Kesätyössä Outokummulla olen saanut arvokasta oppia ja käytännön näkökulmaa kemian puolen prosessitekniikasta. Hyviä puolia voisi listata pitkälti, mutta ainakin pitää mainita mahdollisuus jaksottaa omat työpäivät, lisää vapautta ja siten sopivasti vastuuta. Outokummulla kannustetaan saamaan itsestä paras irti. On ihan huippua päästä suoriutumaan hyvin omassa kesätyössä, aivan kuten vakituiset työntekijät ja vaikuttamaan laitoksen ylläpitoon positiivisesti.” 
 
Student, Outokumpu summer employee, Tornio

Anni Salminen, Vientikoordinaattori, Outokumpu

Anni Salminen löysi Outokummun kesätöiden kautta oman alansa ja suunnan uralleen. Tradenomiopiskelija Anni Salminen aloitti työuransa Outokummulla jo lukiolaisena.

Ensimmäisenä kesänä kuittasin rahtikirjoja ja laitoin tavaraa eteenpäin tehtaalle, Anni muistelee.

Kahden varastolla vietetyn kesän jälkeen lukio päättyi ja tulevaisuudestaan epävarma Anni päätyi Outokummulle varastokirjanpitäjäksi.
Välivuosi sujahti nopeasti ohi, Anni iloitsee.

Syksyllä 2018 Anni ehti varastosaldoja hallinnoidessaan miettiä omia kiinnostuksenkohteitaan ja opiskelut tradenomiksi alkoivat. Outokummun vientikoordinaattoriharjoittelijana hän työskentelee oman alan hommissa. 

“Tehtäviäni ovat mm. kuljetuksien suunnittelu, dokumentointi ja laskutus. Kun tavara valmistuu, mietin sille kuljetuksen maa-, vesiteitse tai lentäen, Anni kertoo.

Hän lisää, että Outokummulla pääsee ”Aina vähän etteenpäin”

Ensin olin purkamassa rekkoja ja nyt olen suunnittelemassa kuljetuksia muualle. Kesä kesältä on annettu enemmän vastuuta ja sitä kautta tulee itsekin rohkeammaksi", Anni hehkuttaa.

Outokummun vahvuuksiksi Anni nimeää luottamuksen, joka työntekijöihin heijastuu.

Vaikka me olemme nuoria, annetaan ohjat silti rohkeasti kesätyöntekijän omiin käsiin.

Hän jatkaa, että vastuun antaminen onnistuu, koska työyhteisössä vallitsee niin avoin ilmapiiri ja tukea löytyy aina tarvittaessa.

Alkuaikoina olin varovaisempi, enkä uskaltanut tehdä ratkaisuja itse. Onneksi työkavereilta sai aina kysyä ja varmuus omaa ammattitaitoa kohtaan on kasvanut, hän sanoo.

Parasta työssä on, että vaikka istun yksin, on kontakteja eri puolille organisaatioon, esimerkiksi myyntitiimiin paljon. Lisäksi työkavereita löytyy ympäri maapallon, kuten Afrikasta, Amerikasta ja Australiasta. Täällä on kansainvälinen meininki! Anni iloitsee.

 

Kesätyöhakumme vuodelle 2023 käynnistyy tammikuussa. 
Kaikki avoimet työtehtävämme näet Open positions -sivultamme

Outokumpu on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. 

 

 

VKD logo

 

Palautetta kesätyöntekijöiltä

”Tukea löytyy aina tarvittaessa.”         ”Outokumpu antaa erinomaisen ponnahduslaudan työuralle.”      ”Outokumpu on reilu työnantaja.”

Hae työntekijätehtäviin

Hae asiantuntija- ja työnjohtotehtäviin

Usein kysytyt kysymykset kesätyöstä

Lue kesätöiden tehtävänkuvaukset

Tuotannon prosessitehtävät
Kunnossapitotehtävät
Työnjohtotehtävät tuotannossa ja kunnossapidossa 
Laboratoriotehtävät
Tilaus–toimitus-ketjun asiantuntijatehtävät
Työsuojelun ja ympäristönsuojelun asiantuntijatehtävät
IT-asiantuntijatehtävät
Logistiikan tehtävät

Tutustu lisää 

Lue lisää toimipaikoistamme, avoimista työtehtävistä ja työskentelystä Outokummulla.

Tornio, Finland
Tornio, Finland – Ferrochrome
Kemi Mine, Finland
Meet our people
Our open positions
Working with us
Kesätyöt – Usein kysytyt kysymykset